Maszatos hús

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 40 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • fűszerek
  • húsleves vagy leveskocka
  • főző tejszín
  • étkezési keményítő
  • olíva olaj
  • 20 dkg gomba

Elkészítés

A húst kockára vágom és kevés olajon hirtelen megsütöm. A húst kiveszem és mepirítom a hagymát. Ha megpirult, ráteszem a gombát és zsírjára lesütöm. Ha lesült, visszateszem a húst és húslével felöntöm, hogy ellepje a húst. Beleteszem a fűszereket és addig főzőm, míg a hús megfő. Ha kész, akkor a főzőtejszínbe teszek étkezési keményítőt (fél pohár tejszínhez adok kettő csapott evőkanál keményítőt), és ha felforrt, akkor elzárom és kész. Spagettival vagy rizzsel szoktam tálalni.

Megjegyzés

A receptet "Fekecs Károlyné" néven külték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.